Anmeldelse: AIDAperla

Glem alt om krydstogt som du kender det.

Det tyske redederi AIDA har gjort krydstogtferie moderne, afslappet og ikke mindst familievenligt – og ombord på AIDAperla mærker du virkelig denne nye generation af krydstogtskibe, der bliver dit foretrukne hjem på havet.

Vi har længe talt om at prøve et krydstogt på et AIDA-skib, der med med kysmunden og det store øje på siden at skibet er yderst let at kende, blandt alle andre krydstogtskibe. Det var derfor med en vis spænding at vi gik om AIDA’s nyeste flagskib, AIDAperla på Palma de Mallorca i efterårsferien 2017. 

Og hvis du ikke magter at læse dig igennem hele anmeldelsen, så kan det siges ganske kort: For børnefamilier og krydstogtsrejsende, der ikke er til det formelle ved andre krydstogter, vil helt sikkert elske AIDAperla. For os som familie med to børn på 7 og 9 år har det været fantastisk at opleve denne nytænkning indenfor krydstogter.

AIDAperla i Korsika 2017

AIDAperla et anderledes krydstogtskib

Dermed også sagt, at AIDA bestemt ikke er for alle. Dette er ikke skrevet for at skræmme dig væk, men blot for at sige, at et krydstogt ombord på AIDAperla (eller søsterskibet AIDAprima) er meget anderledes end på de mere traditionelle krydstogtskibe.

Lad os se på de tre ting, der gør et krydstogt med AIDAperla til en anderledes rejse: 

Helårsskib

Ligesom søsterskibet AIDAprima er AIDAperla et helårsskib. Det betyder 365 dages sol og badeferie – uanset hvordan vejret ellers er udenfor. Den store Beach Club er indendørs i en stor kuppel med pool og spabade, ligesom det store aktivitetscenter Four Elements med vandland, vandruchebaner, børnepools og Tarzan-baner er indendørs på 14. etage.  

Sproget

Hovedsproget ombord er tysk, og kun ved f.eks. sikkerhedsøvelsen bruges engelsk, fordi det tilskriver loven. Dagsprogrammerne er på tysk, meldingerne i højtalerne er på tysk, underholdningen er på tysk, skiltene ombord er på tysk, filmene er på tysk – ja, kort sagt: Alt er på tysk. Du kan dog sagtens tale engelsk med besætningen, men de vil dog starte på tysk, men hurtigt slå over i engelsk, hvis det er det du foretrækker. Men sagt lige ud: Du vil få lidt svært ved at begå dig ombord på et AIDA skib, hvis du ikke taler eller forstår lidt tysk.

Uformelt

Der er f.eks. ingen kæmpe spisesal med store lysekroner og elegant trappe op til balkonen. De faste spisetider kl. 18:30 og kl. 21:00 er fjernet. Væk er også fotograferne der konstant fotografere jer til aftensmaden. Det storslåede atriumsal med elevatorene, der suser op og ned hele dagen lang er fjernet. Ja, selv Captains Dinner og Formel Night er strøget af listen. I det hele taget, er mange af de ting, der normalt vælter dig bagover når du kommer ombord på et krydstogtskib fjernet på AIDAperla.

Så hvis du elsker det formelle, storslåede og elegante ved at være på et krydstogtskib, er AIDAperla nok ikke noget for dig.

Men hvad er der så tilbage spørger du sikkert?

Rigtig mange fantastiske nyskabninger, uformet stemning og tysk-grundighed, som får et ophold på AIDAperla til at føles som rigtig ferie og som gør det nemt at glemme hverdagen.