Guide til krydstogt i Caribien

Et krydstogt i Caribien er for mange drømmekrydstogtet og nærmest indbegrebet af det at tage på krydstogt.

Caribien er da også som skabt til krydstogter med den ene paradis-agtige ø efter den anden, der lokker med hver sin spændende historie krydret med bounty strande, frodige regnskove, rygende vulkaner og det azurblå vand.

Og Caribien skuffer bestemt ikke.

Det tropiske klima med masser af sol året rundt og det caribiske hav, der aldrig kommer under 25-26 grader, besøges hvert år af tusindvis af turister fra hele verden, der skal have et afbræk fra en grå hverdag.

Populæreste krydstogtdestination i verden

Vælger du at tage på krydstogt i Caribien bliver du forkælet med hvad der formentlig er verdens største udvalg af krydstogtskibe og krydstogtruter.

Alene i 2014 var der 235 krydstogter i Caribien. Altså: 235 gange startede der et nyt krydstogt! Det er vanvittige tal. Ifølge en rapport fra organisationen Florida-Caribbean Cruise Association løb Caribien og Bahamas med massive 35,5 % af alle krydstogtgæster i år 2014 – nummer 2 var Middelhavet med knap 20 %.

Og det er bestemt ikke uden grund, at Caribien giver alle de andre krydstogtdestinationer baghjul. Der er så mange fantastiske destinationer i Caribien, der alle emmer af historie, spændende kultur, hyggelige havnebyer, lækre strande og imødekommende lokalbefolkninger.

Endelig er det også i Caribien, at krydstogtrederierne viser, hvad de kan. Det er her du finder verdens største krydstogtskib(e), de mest luksuriøse, mest børnevenlige, de mest festlige skibe og de mest eksklusive skibe – kort sagt, her er noget for alle krydstogtgæster i Caribien.

Krydstogtskibe i St Thomas - Vi elsker krydstogt

Det er ikke usædvanligt, at St. Thomas i Caribien har besøg af 4-5 krydstogtskibe om dagen i højsæsonen

Krydstogtdestinationer i Caribien

Skal du på krydstogt i Caribien, bliver du nødt til at vælge, hvor i Caribien du gerne vil hen, for det er – desværre – umuligt at se det hele på én gang. Der er virkelig så mange fantastiske destinationer i Caribien at besøge.

For at overskueliggøre de mange krydstogtdestinationer i Caribien deler man typisk destinationerne op i tre grupper:

  • krydstogt i det vestlige Caribien
  • krydstogt i det østlige Caribien
  • krydstogt i det sydlige Caribien

Som tommelfingerregel kan man sige, at et krydstogt på 7 dage med afrejse fra Florida sejler til enten vest- eller øst Caribien, mens krydstogter på mere end 7 dage eller dem, der begynder i Puerto Rico, også kan nå rundt i det sydlige Caribien.

Krydstogt i Jamaica - Royal Caribbean

Krydstogt i det vestlige Caribien. Royal Caribbean lægger til ved Ochos Rios Port på Jamaica.

Krydstogt i det vestlige Caribien

 

Sejlruter på krydstogt i det vestlige Caribien kan inkludere Jamaica, Caýman Islands, Mexico, Haiti, Den Dominikanske Republik og Cuba, der alle har noget unikt at byde på ift. kulinariske, kulturelle og historiske oplevelser.

Det er også her du finder krydstogtrederiernes egne private øer og resorts, hvor der kun vil være krydstogtgæster.

Det er destinationer som Castaway Cay (Disney Cruise Line), Half Moon Cay (Holland America Line), Great Stirrup Cay (Norwegian Cruise Line), Princess Cays (Princess Cruises), Ocean Cay (MSC Cruices) samt CocoCay og Labadee (Royal Caribbean).

Alle disse private øer ligger i Bahamas og her skal du ikke forvente de store kulturelle oplevelser eller mulighed for at se store seværdigheder på disse øer. De tjener kun det ene formål, at give krydstogtgæsterne mulighed for at lege i sandet, bade i havet, feste i barene og slappe af på de smukke strande.

krydstogt i Caribien-grand-turk

To krydstogtskibe lægger til ved Grand Turk i Bahamas

Krydstogt i det østlige Caribien

Når danskere tager på krydstogt i Caribien, tager de oftest til øst.

På et krydstogt i det østlige Caribien har du mulighed for at opleve de tidligere Dansk Vestindiske Øer, hvor det stadig er muligt at finde danske gadenavne og bastioner fra en svunden tid i den danske koloniseringsperiode.

Dansk gadenavn Krydstogt i Caribien

Der er masser af danske spor på St. Thomas. Her er vi på Vimmelskafts Gade.

Sejlruterne på et krydstogt i det østlige Caribien indeholder tillige flere forskellige destinationer, herunder Puerto Rico, St. Thomas og St. Croix og De Britiske Jomfruøer, St. Marteen, Dominica, Antiqua og Martinique.

Krydstogt i det sydlige Caribien

Den sydlige del af Caribien betegnes typisk som den smukkeste – dette skyldes både, at denne del ikke er lige så turistpræget, mens også at her finder du masser af destinationer, der er lige så forskellige som dag og nat.

Vores favoritdestinationer i det sydlige Caribien er St. Lucia, Dominica og Martinique, der altid har overrasket os positivt.

Den østligste ø i Caribien, Barbados er bestemt også en fantastisk destination, men det er som om, at ens forventninger er skruet helt i vejret når man besøger den Barbados og derfor har den måske ikke gjort så stort et indtryk på os. Den er dog stadig et besøg værd og især Hunte’s Gardens, Harrisons Cave og South Coast Boardwalk bør opleves, ligesom Crane Beach og Sandy Lane beach bør opleves. Sidstnævnte sted er i øvrigt der hvor Rihanna bor.

Falmouth Bay Antigua krydstogt

Falmouth Bay på Antigua i det vestlige Caribien

Dele af det sydlige Caribien, som også inkluderer Trinidad og Tobago, Aruba og Venezuela, ligger uden for orkanbæltet, så hvis du gerne vil på krydstogt i Caribien i orkansæsonen, kan du derfor overveje et krydstogt i det sydlige Caribien.

Bedste tidpunkt for krydstogt i Caribien

I Caribien er vejret godt året rundt og ferieparadiset er velbesøgt i løbet af alle årets måneder.

Højsæsonen for krydstogter er dog fra december til marts. Dette passer de fleste danskere godt, da der i disse måneder er koldt og vådt i Danmark. Vi kan altså komme på krydstogt i Caribien og få ladet D-vitamin depoterne op i de måneder, hvor solen ikke rigtigt skinner i Danmark.

Fra juni til november er det lavsæson for cruise i Caribien. Det er ganske vist den periode hvor det er varmest, men det er også her, der er størst risiko for regn. Særligt i juli og august er der meget varmt og fugtigt i Caribien, hvilket mange danskere kan have svært ved at vænne sig til.

St maarten Jacob Krydstogt i Caribien

Det bedste tidspunkt for krydstogt i Caribien er faktisk april og maj, der ligge mellem høj- og lavsæsonen. Her er vejret fortsat fremragende, der er lidt færre turister, priserne er lavere end i højsæsonen og så er det også i de måneder, der er mindst risiko for at støde på de mange festende amerikanske studerende, som ofte rejser på springbreak i Caribien i februar og marts.

Orkansæson i Caribien

Det er muligt at tage på krydstogt i Caribien hele året rundt – også uden for højsæsonen. Du skal dog være opmærksom på orkansæsonen, som varer fra juni til november.

De fleste orkaner rammer i august, september og oktober, og derfor fravælger mange at tage på krydstogt i Caribien i disse måneder, på trods af det også er i disse måneder, krydstogterne typisk er billigst.

På grund af de lave priser og faldende efterspørgsel vælge mange krydstogtrederier, at sende deres skibe til andre destinationer som f.eks. Middelhavet, Østersøen og Norge. Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Carnival Cruise Line er har dog krydstogtskibe i Caribien året rundt – også i orkansæsonen.

Der i virkeligheden ikke det store at frygte for krydstogtgæster, når det kommer til orkaner. Krydstogtskibene sejler altid uden om orkanerne, så udover at vejret kan være noget ustadigt, vil du typisk slet ikke mærke, at det er orkansæson, når I er på vandet.

Da skibene kan blive nødt til at ændre rute, kan du dog risikere, at du misser et stop eller måske får forlænget dit krydstogt en dags tid. Men udover bøvlet med at få ændret flybilletter og at du måske kommer en dag for sent tilbage på arbejdet, behøver du ikke frygte krydstogter i orkansæsonen i Caribien. 

Hvilke krydstogtrederier opererer i Caribien? 

Da Caribien er den mest populære krydstogtdestination i verden, tilbyder rigtig mange krydstogtrederier enestående krydstogter i det eksotiske øhav.

De to største spillere på markedet i Caribien er Royal Caribbean og Carnival Cruise Line. Begge rederier sejler året rundt i Caribien og har endda deres helt egne øer og resorts, som kun besøges af krydstogtskibe.

Foruden de to giganter opererer også Celebrity Cruises, AIDA, TUI Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Costa, Princess, Holland America Line, Costa Cruises, Azamara Club Cruises og MSC Cruises i Caribien.

Celebrity Cruises er et mindre rederi med 11 skibe – kvaliteten på skibene er dog helt i top. Både gæster og flere journalister mener, at Celebrity Cruises er et af de bedste krydstogtrederier i verden.

Celebrity Equinox paa Dominica

Norwegian Cruise Line henvender sig særligt til børnefamilier, da konceptet på skibene, som Norwegian Cruise Line selv kalder Freestyle Cruising, er meget børnevenligt. Man kan selv bestemme, hvor og hvornår man vil spise – og der er mange aktiviteter om bord.

Holland America Line er et gammelt rederi, som tilbyder klassiske krydstogter. Vil du på et traditionelt krydstogt i Caribien, bør du derfor overveje at sejle med et af Holland Americas skibe.

Costa og MSC Cruises er begge italienske rederier, og de minder en del om hinanden. De sejler primært i Europa, men de har også skibe, der sejler i Caribien. Skibene er børnevenlige og med et strejf af Italien. Søger du et billigt krydstogt i Caribien, kan du med fordel kigge nærmere på Costa og MSC Cruises, da disse rederier er kendt for at tilbyde gode krydstogter til rimelige priser.

Forskellige krydstogttyper i Caribien

Som et naturligt resultat af Caribiens store popularitet har du som krydstogtturist et utal af muligheder, hvis du drømmer om at opleve Bounty-hvide sandstrande og eksotiske ferieøer såsom Cuba, Aruba eller de Britiske Jomfruøer.

Caribien tiltrækker mange forskellige målgrupper, og det er derfor vigtigt at overveje, hvad du ønsker at få ud af dit krydstogt, når du vælger ruten.

Er I en børnefamilie, der har brug for et pusterum fra hverdagens stress og jag? Måske er I en flok venner, som planlægger at give den fuld gas med fest og farver til havs og i de mange livlige havnebyer?

Herunder kan du læse mere om, hvilke rederier der henvender sig til henholdsvis børnefamilier, de festglade og dem, der rejser alene eller som par.

Børnefamilier på krydstogt i Caribien

For børnefamilier er et krydstogt nærmest den ultimative rejseform hvis I vil besøge Caribien. 

Vi har haft vores børn med på både hotel/resort ferie i Caribien og på krydstogt i Caribien – og for os er ingen tvivl om, at det var lettest at have børnene med på et krydstogt.

Mange af de resorts der er i Caribien, kan nemlig ikke hamle op med det udbud af aktiviteter der er for børn på krydstogtskibene. Her er der altid noget for børnene at lave, og hver dag byder på nye oplevelser. Der er således både tid til at opleve, slappe af og have det sjovt – hvilket er vigtigt for de fleste børnefamilier.

De mange aktiviteter ombord kan dog betyde, at I som forældre har brug for jeres aller bedste overtalelses evner, når I skal have børnene af skibet fordi I er ankommet til en lækker destination. Vi taler af erfaring.

Krydstogt i Caribien Harmony of the Seas

De moderne krydstogtskibe er fyldt med aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Her vandrutchebanerne på Harmony of the Seas @ Royal Caribbean

Særlig børnevenlige krydstogtskibe i Caribien

Langt de fleste krydstogtrederier har en eller anden form for børneprogram og aktiviteter for familiens yngste, men hvorfor nøjes med en lille børnepool placeret bag skorstenen, når du kan få de vildeste aktiviteter som vandrutsjebaner, radiobiler, legeland, skattejagt og computerspil konkurrencer?

Vi har siddet på Celebrity Equinox med to børn, der kunne se alle aktiviterne på dækket af de andre skib fra Royal Caribbean, Carnival og NCL – og den største attraktion på vores skib var en græsplæne på toppen.

Så vil du gøre dine børn glade – og hvem vil ikke det – så bør du kigge på krydstogter fra Royal Caribbean, Carnival eller NCL. Hvis du er klar til at ofre lidt mere, så vil et krydstogt med et af skibene fra Disney Cruise Line helt sikkert slå benene væk under børnene. Her finder du ikke overraskende de suverænt bedste aktiviteter for børn uanset hvilket skib du tager med.

Mindre kan dog også gøre det og særligt krydstogtskibene fra Royal Caribbean er kendt for at være særdeles børnevenlige. Hvis I rejser med lidt større børn kan de nyere skibe fra Royal Caribbean anbefales, hvor I finder alt fra kæmpe vandrutsjebaner, karruseller, radiobiler, Tarzan-baner, klatrevæg til skøjtebane og lege-vandland.

 

Verdens tre største krydstogtskibe: Harmony of the Seas og Allure of the Seas, der begge sejler i det vestlige Caribien og Oasis of the Seas, der sejler østlige Caribien kan klar anbefales til børnefamilier.

Rejser I med børn i Caribien bør I også overveje Norwegian Cruise Line (NCL), der har flere rigtige børnevenlige krydstogtskibe. Flere med mindre børn har været begejstret for Norwegian Dawn, men ellers gå efter de nyere NCL skibe som Norwegian Escape og Norwegian Getaway, der begge sejler i det vestlige Caribien (2017) eller Norwegian Bliss, der sejler i det østlige Caribien (2017). Her finder du nogle af de største vandlande ombord på krydstogtskibe.

Krydstogt i Caribien NCL Breakaway

Poolområdet på NCL Breakaway © Norwegian Cruise Line

Endelig kan Carnival Cruise Line også anbefales til børnefamilier, der vil på cruise i Caribien. Det er verdens største krydstogtrederi og de har selvfølgelig også et stort program og masser af aktiviteter for børn på krydstogt. Som børnefamilie bør I gå efter de nyere skibe som Carnival Vista, Carnival Breeze, Carnival Dream og Carnival Magic.

De festglade på krydstogt i Caribien

Hvis du gerne vil have fest og farver på dit krydstogt, bør du kigge på krydstogter fra Carnival. Det er nemlig ikke for sjov, at de hedder Carnival og deres slogan er: Fun For All, All For Fun.

Carnival Cruises er amerikanernes foretrukne rederi – og disse skibe henvender sig i særdeleshed til dem, der ikke takker nej til en god fest. Der er en masse underholdningsmuligheder i form af barer, karaokebarer og diskoteker på skibene – det er altså muligt at danse natten lang og møde ligesindede, der er draget mod Caribien med samme formål: at feste og have det sjovt.

Carnival er ikke så formel, som mange af de andre amerikanske krydstogtrederier, hvilket gør rederiet til et oplagt valg for børnefamilier, der bare gerne vil have det sjovt.

Par på krydstogt i Caribien

Hvis I rejser som par – uden børn – har du et utal af muligheder i Caribien, hvor flere krydstogtrederier henvender sig til rejsende, der ønsker et klassisk, traditionelt krydstogt, hvor service, gode gastronomiske oplevelser og forkælelse er i fokus.

For livsnyderne vil vi anbefale krydstogter fra Azamara Club Cruises, som er et af de rederier, der henvender sig til folk uden børn. Azamara har fokus på et højt serviceniveau, god mad og vin, spa og wellness og fordybelse – guf for livsnydere.

Det romantiske par, der vil krydstogt i Caribien bør overveje et af Princess Cruises’ fænomenale krydstogter.

Princess Cruises er et af de krydstogtrederier, der har den højeste kundetilfredshed. Vi er ikke i premiumklassen og derfor er krydstogterne til at betale, men du får et krydstogt med fokus på god mad, høj service og velvære. Princess Cruises tilbyder flere forskellige pakkeløsninger, herunder krydstogter til bryllupsrejsen, kæresterejsen eller sågar selve brylluppet.

Romantisk krydstogt i Caribien

Romantisk krydstogt i Caribien